E-mail Telefon Cím
Főoldal / Orvos diagnosztika / Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

BŐRGYÓGYÁSZAT

A bőrgyógyászat (dermatológia) az orvostudomány azon ága, amely elsődlegesen a bőr rendellenességeivel, bőrbetegségeivel, azok tüneteivel, kórképeivel, valamint kezelésükkel foglalkozik. A bőrgyógyászok fontos szerepet játszanak a szexuális úton terjedő betegségek kezelésében is. A páciensek tünetei sok esetben más szakterületekhez is kapcsolódnak, mint például a belgyógyászat, allergia, immunológia, patológia (szövettan), mikrobiológia (bakteriológia, virológia, mikológia) vagy a speciális laboratóriumi diagnosztika.

A leggyakoribb ok, amiért a páciensek orvoshoz fordulnak, a bőrrák szűrése és a jóindulatú bőrelváltozások felismerése. Az éves anyajegyszűrés még tünetek hiányában is ajánlott, mivel a bőrrák, köztük a legveszélyesebb, a rosszindulatú melanoma korai felismerése életet menthet.

MILYEN PANASZOKKAL ÉRDEMES BŐRGYÓGYÁSZHOZ FORDULNI?

Miután a bőrgyógyászat elég széles spektrumon foglalkozik nemcsak a bőr, hanem a köröm, a haj, a fejbőr, a szájnyálkahártya és a külső nemi szervek problémáinak diagnosztizálásával és kezelésével is, ha szokatlan bőrtünetei vannak, fáj a körme, hullik a haja, elváltozásokat tapasztal a nemi szervein, vagy azok környékén, amelyek néhány nap múlva sem javulnak, mindenképpen forduljon bőrgyógyászhoz. A kiütések, a bőr alatti rendellenes duzzanatok, a bullózus kiütések, a pikkelysömör, a rosacea, valamint a lassan gyógyuló vagy a gyógyulás jeleit nem mutató sebek és bőrirritációk, a bőrgyulladások, bőrfertőzések, bőrbetegségek és daganatok korai stádiumukban gyakran ártalmatlannak tűnnek, de az időben való diagnosztizálásuk azonban jelentősen csökkentheti a páciens kellemetlenségeit, fájdalmait, esztétikai esetekben a szorongását. Ami a legfontosabb, hogy életet is menthet. Ha a családban előfordult már melanoma vagy más kóros, vagy jóindulatú bőrbetegség vagy magas az anyajegyek száma – amely növeli a melanoma kialakulásának kockázatát – azonnal bőrgyógyászhoz kell fordulni.

Amennyiben egy anyajegy mérete, színe, alakja megváltozik, hirtelen nagyobb, sötétebb lesz, vagy hegeket hagy maga után, szintén mielőbbi bőrgyógyászati konzultáció javasolt. Mindenképp keresse fel az Evergreen Health bőrgyógyászatát az alábbi esetekben is: éves bőrvizsgálat a bőrdaganatok korai felismerése érdekében az anyajegyek vizsgálata szín-, alak- vagy méretváltozásra vonatkozóan a nem gyógyuló, nem neoplasztikus elváltozások (a melanómától eltérő bőrdaganatok) vizsgálata és kezelése akut és krónikus bőrbetegségek diagnosztizálása bakteriális, vírusos és gombás fertőzések vizsgálata és kezelése körömproblémák kezelése (benőtt köröm, onychomycosis) viszkető, erythemás bőrkiütések kezelése hólyagos bőrkiütések kivizsgálása és kezelése allergiás bőrreakciók, csalánkiütés kezelése vírusos szemölcsök és petyhüdt verruca eltávolítása akne, rosacea és seborrhoeás állapotok kivizsgálása és kezelése pszoriázis, ekcéma, atópiás dermatitisz diagnózisa és kezelése az idősödéssel járó bőrbetegségek kivizsgálása és kezelése.

Hogyan TÖRTÉNIK A BŐRGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLAT?

A bőrgyógyászati konzultáció a páciens anamnézisfelvételével kezdődik. Az Evergreen Health szakemberi a tünetekről, a korábbi panaszairól és a családban előfordult releváns betegségekről tesz fel kérdéseket. Ezekkel kapcsolatban a pácienseknek érdemes felkészülten érkezniük. Ezek után történik az érintett bőrfelszín vizsgálata, ha szükséges, a bőrt és a dermiszt közelebbről nagyítóval vagy egy speciális, beépített fénnyel és nagyítóval ellátott műszerrel, az úgynevezett dermatoszkóppal vizsgálja át a bőrgyógyász. Ha szükséges, további vizsgálatokat rendelhet el a pontos diagnózis felállítása és a szövődmények kizárása érdekében. A vizsgálatok a következők lehetnek: labordiagnosztikai vizsgálat a hiányállapotok kizárására és a gyanús markerek azonosítására belgyógyászati vizsgálatok a szövődmények kizárására műtét a bőrelváltozások eltávolítására allergiavizsgálat a tüneteket okozó allergének azonosítására immunológiai vizsgálat a tüneteket okozó immunrendszeri rendellenességek azonosítására patológia (szövettan) a rákszűréshez mikrobiológia a bakteriális és vírusfertőzések diagnosztizálására

MIÉRT AZ EVERGREEN HEALTH?

  • magasan képzett és tapasztalt szakemberek
  • a legmodernebb diagnosztikai eszközpark
  • személyre szabott ellátást, minden egyes páciens egyéni igényeinek és panaszainak megfelelő kezelési terv
  • részletes és átlátható tájékoztatás a diagnózisról és a kezelési lehetőségekről
  • a legmagasabb szintű diszkréció és empátiával
  • részletes és átlátható tájékoztatás a diagnózisról és a kezelési lehetőségekről
  • páratlan rekreációs környezet

Árak

Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat 29 000 Ft
Szakorvosi kontroll vizsgálat 24 000 Ft
Anyajegy szűrés (hagyományos) 29 000 Ft

 

Vissza

Ez is érdekelhet

Minden velünk töltött nap egy újabb exkluzív élmény ígérete. Minden nálunk töltött nap egy újabb lépés az egészség felé.

NAD+ infúzió

NAD+ infúzió

Az egyoldalú táplálkozás és a mozgáshiány kompenzálása kapcsán egyre népszerűbbek az étrendkiegészítők és a multivitaminok, amelyek piaca az...

Érdekel
Nutrigenetika

Nutrigenetika

A NutriGen teszt egy innovatív nutrigenomikai algorimus a személyre szabott táplálkozási terv, étrendkiegészítés és testsúlycsökkentés...

Érdekel
Krioszauna

Krioszauna

A krio szauna a hagyományos szauna ellentéte, ugyanis a szervezetet rövid időre, -120 °C és -170 °C közötti hőmérsékleti közegben tartja.

A...

Érdekel
Hidrogénterápia

Hidrogénterápia

„NEM AZ OXIGÉN, HANEM A HIDROGÉN AZ ÉLET ÜZEMANYAGA” - Szentgyörgyi Albert híres mondata 

A molekuláris hidrogén nem csak energia...

Érdekel
Tradicionális kínai medicina

Tradicionális kínai medicina

 Tradicionális Kínai Medicina röviden TCM Kínából eredő, hagyományos orvosi eljárások gyűjtőfogalma, melyet a nyugati világ nagy részében és...

Érdekel