E-mail Telefon Cím

Kardiológia

Kardiológia

Kardiológia

KARDIOLÓGIA

A kardiológia (görög eredetű szó, jelentése szívtan), mint orvosi szakma a belgyógyászatból eredeztethető, és a szív és a vérkeringés veleszületett és szerzett betegségeit tanulmányozza és kezeli, valamint szűrővizsgálatokkal igyekszik megelőzni azokat. A szív- és érrendszeri betegségek világszerte a vezető halálokok közé tartoznak, és Magyarországon a halálozások több mint felét teszik ki. A szívkoszorúér-betegség, a szívinfarktus, a mellkasi fájdalom, a stroke és a szívelégtelenség a leggyakoribbak. A legtöbb esetben a szívbetegség csak későn jelentkezik, ezért a megelőzés és a korai diagnózis nagy jelentőséggel bír. 

Bár az elektrokardiográfia csak egy kis része a kardiológiai diagnosztikának, mivel a szív elektromos működését vizsgálja, a köztudatban a kardiológia az elektrokardiográfia szinonimája. Az 70’-es években kezdődött és a 80’-as években alapvető kardiológiai vizsgálattá vált EKG mérföldkő volt a vér nélküli kardiológiában. Bár az EKG fontos segédeszköz a kardiológiai diagnosztikában, nem egy átfogó vizsgálati módszer. Az 80’-as években a kardiológiai ismeretek jelentősen bővültek, és új kardiológiai berendezések és diagnosztikai módszerek jelentek meg.

MI TÖRTÉNIK A KARDIOLÓGIAI VIZSGÁLAT ALATT?

A kardiológiai vizsgálat minden esetben a páciensek anamnézisének áttekintésével kezdődik. A panaszok, a kórtörténet, az addigi gyógyszeres kezelések, a családi anamnézis és az életmód megismerése után fizikális vizsgálatokra kerül sor.

Az auszkultációt, a kopogtatást és a vérnyomásmérést a végleges diagnózishoz szükséges vizsgálatok követik, beleértve a nyugalmi és terheléses EKG-t, a szívultrahangvizsgálatot, a Holter-vizsgálatot és a 24 órás vérnyomás-monitorozást (ABPM). Szükség esetén további laboratóriumi vizsgálatokat is kérhet a kardiológus szakorvos. Végül a vizsgálati eredmények alapján kezelési tervet és szükség esetén további vizsgálatokat javasol.

HOGYAN KÉSZÜLJÖN A VIZSGÁLATRA?

Amennyiben vannak előzetes kardiológiai eredményei, laborvizsgálatai, az első konzultációra kérjük az összes releváns dokumentumot, és a szedett gyógyszereinek listáját és adagolását tartalmazó feljegyzést is hozza magával. Ne éhgyomorra érkezzen, és amennyiben megoldható, viseljen kényelmes ruházatot. 

MIÉRT AZ EVERGREEN HEALTH? -

  • magasan képzett és tapasztalt szakemberek
  • a legmodernebb diagnosztikai eszközpark
  •  személyre szabott ellátást, minden egyes páciens egyéni igényeinek és panaszainak megfelelő  kezelési terv
  •  részletes és átlátható tájékoztatás a diagnózisról és a kezelési lehetőségekről
  •  a legmagasabb szintű diszkréció és empátiával 
  •  részletes és átlátható tájékoztatás a diagnózisról és a kezelési lehetőségekről
  •  páratlan rekreációs környezet

Árak

Szakorvosi vizsgálat - Basic (orvosi vizsgálat, EKG, receptírás) 29 000 Ft
Szakorvosi vizsgálat - Deluxe (orvosi vizsgálat, EKG, szívultrahang, receptírás) 59 000 Ft
Szakorvosi vizsgálat - Prémium (orvosi vizsgálat, szívultrahang, carotis kompresszió, terheléses EKG, receptírás) 69 000 Ft
Szakorvosi kontroll vizsgálat 24 000 Ft
12-elvezetéses EKG (vizsgálat nélkül) 10 000 Ft
Terheléses EKG 30 000 Ft
Szívultrahang (Echokardiográfia) 30 000 Ft
ABPM-24 órás vérnyomás monitorozás 24 000 Ft
Holter monitor felhelyezés és analízis (24 óra) 24 000 Ft
Carotis kompresszió 12 000 Ft
Receptírás 5 000 Ft
Szakorvosi javaslat kiadása kedvezményes gyógyszerfelíráshoz 15 000 Ft

 

Vissza

Ez is érdekelhet

Minden velünk töltött nap egy újabb exkluzív élmény ígérete. Minden nálunk töltött nap egy újabb lépés az egészség felé.

NAD+ infúzió

NAD+ infúzió

Az egyoldalú táplálkozás és a mozgáshiány kompenzálása kapcsán egyre népszerűbbek az étrendkiegészítők és a multivitaminok, amelyek piaca az...

Érdekel
Nutrigenetika

Nutrigenetika

A NutriGen teszt egy innovatív nutrigenomikai algorimus a személyre szabott táplálkozási terv, étrendkiegészítés és testsúlycsökkentés...

Érdekel
Krioszauna

Krioszauna

A krio szauna a hagyományos szauna ellentéte, ugyanis a szervezetet rövid időre, -120 °C és -170 °C közötti hőmérsékleti közegben tartja.

A...

Érdekel
Hidrogénterápia

Hidrogénterápia

„NEM AZ OXIGÉN, HANEM A HIDROGÉN AZ ÉLET ÜZEMANYAGA” - Szentgyörgyi Albert híres mondata 

A molekuláris hidrogén nem csak energia...

Érdekel
Tradicionális kínai medicina

Tradicionális kínai medicina

 Tradicionális Kínai Medicina röviden TCM Kínából eredő, hagyományos orvosi eljárások gyűjtőfogalma, melyet a nyugati világ nagy részében és...

Érdekel