E-mail Telefon Cím

Krioszauna

Krioszauna

Krioszauna

A krio szauna a hagyományos szauna ellentéte, ugyanis a szervezetet rövid időre, -120 °C és -170 °C közötti hőmérsékleti közegben tartja.

A fülkében a hőmérséklet 30 másodperc alatt csökken -20 Celsius fokról akár-170 Celsius fokra, majd az elért hőmérséklet a kívánt időtartamig változatlan marad. Egy kezelés időtartama 60-180 másodperc. A teljes terápia általában 10-20 alkalomból áll.

A krioszauna cseppfolyós nitrogénnel működik, melyet a készülék gáz halmazállapotúvá alakít. Ez az egyedülálló technológiája lehetővé teszi, hogy a szervezet rövid időre, komfort zónáján belül viselje el az alacsony hőmérsékletet és élvezze annak minden pozitív hatását. Az kezelés alatt érzett hideg elviselhető mértékű, sokkal kevésbé kellemetlen, mint pl., ha hideg vízben mártózna meg az ember.

A nagyon alacsony hőmérsékletértékek ellenére a testünk nem fagy meg, mivel a krioszauna fülkében a levegő rendkívül száraz. Nedves levegőben ez a hőmérséklet kétségtelenül elviselhetetlen lenne az emberi szervezet számára.A kezelés lényege. 

Hogyan hat?

A pár perces kezelés a teljes testet érintő sokkhatás. Természetesen fagyásról szó sem lehet, hiszen egy rendkívül száraz hidegről beszélünk, amely inkább szúrós, bizsergető érzést vált ki. A maghőmérséklet megmarad a 36-37°C-on, míg a bőr hőmérséklet 5°C köré hűl. A szervezet érzi a hideget, tudja, hogy ki kell egyenlítenie ezt a hőmérsékletkülönbséget. Ehhez mozgósít olyan anyagokat, hormonokat, amelyeknek öngyógyító, gyulladáscsökkentő hatása van.

Sportolók esetében a tejsav gyorsabb kiürülését eredményezi a szervezetből, ezáltal egy megerőltető edzést követően gyorsabb a regeneráció.

A kezelés után a test felpezsdül. Javul a szervezet oxigénellátása, megindul a salakanyag kiválasztás.

A hideg hatására adrenalin és endorfin szabadul fel, ezáltal bizonyos idegrendszeri problémák, depresszió kezelésére is használják kiegészítő terápiaként.

A szervezetre ható hidegsokk következtében enyhülhetnek a fájdalmak, és beindulnak a szervezet öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai. Ennek számos pozitív hatása van a szervezetre. 

A krioszauna jótékony hatásai:

 • Támogatja az immunrendszert
 • Természetes módon regenerálja a sejteket
 • Segít a stressz és annak következményeinek megelőzésében (pl. álmatlanság, depresszió, evészavarok)
 • Akut- és krónikus sportsérülések kiegészítő kezeléseként alkalmazható
 • Sportolók fizikai és szellemi felkészülésében és a megfelelő edzettségi szintjének
 • fenntartásában játszhat szerepet közvetlenül versenyek, edzések előtt
 • Segítség az elhízás elleni küzdelemben megfiatalítja a szervezetet. (a krioszauna egy kezelés során több mint 1000 kcal–t képes elégetni)

Kinek nem ajánlott?

 • 10 év alatti életkor
 • Láz és/vagy tüdőgyulladás esetén
 • Hideg intolerancia esetén
 • Kezeletlen, I. és II fokú magas vérnyomással küzdő betegeknek
 • Kezeletlen szív- és érrendszeri megbetegedések esetén
 • Súlyos fizikai állapot esetén.
Vissza

Ez is érdekelhet

Minden velünk töltött nap egy újabb exkluzív élmény ígérete. Minden nálunk töltött nap egy újabb lépés az egészség felé.

NAD+ infúzió

NAD+ infúzió

Az egyoldalú táplálkozás és a mozgáshiány kompenzálása kapcsán egyre népszerűbbek az étrendkiegészítők és a multivitaminok, amelyek piaca az...

Érdekel
Nutrigenetika

Nutrigenetika

A NutriGen teszt egy innovatív nutrigenomikai algorimus a személyre szabott táplálkozási terv, étrendkiegészítés és testsúlycsökkentés...

Érdekel
Krioszauna

Krioszauna

A krio szauna a hagyományos szauna ellentéte, ugyanis a szervezetet rövid időre, -120 °C és -170 °C közötti hőmérsékleti közegben tartja.

A...

Érdekel
Hidrogénterápia

Hidrogénterápia

„NEM AZ OXIGÉN, HANEM A HIDROGÉN AZ ÉLET ÜZEMANYAGA” - Szentgyörgyi Albert híres mondata 

A molekuláris hidrogén nem csak energia...

Érdekel
Tradicionális kínai medicina

Tradicionális kínai medicina

 Tradicionális Kínai Medicina röviden TCM Kínából eredő, hagyományos orvosi eljárások gyűjtőfogalma, melyet a nyugati világ nagy részében és...

Érdekel